Jak wyposażyć lokal gastronomiczny?

coffee-1572742_1280

Decydując się na założenie lokalu gastronomicznego, na pewno sporą wagę musimy przyłożyć do jego wyglądu oraz oczywiście samego wyposażenia gastronomii i rzecz jasna nie ma w tym nic nadzwyczajnego. O czym w związku z tym nie można tu zapomnieć? Otóż ważnych kwestii jest kilka. My postanowiliśmy przyjrzeć się tym najważniejszym.

Funkcjonalne i użyteczne

Przede wszystkim należy pamiętać o tym, aby wyposażenie gastronomii było funkcjonalne i użyteczne. Zupełnie inaczej będzie wyglądała restauracja, w której odbywać się będą spotkania biznesowe od tej, do której będziemy przychodzić z przyjaciółmi, aby poplotkować i dobrze się pobawić. Wyposażenie bez wątpienia musi w związku z tym być powiązane z charakterem danego lokalu, o czym właściciel takiej restauracji nie może zapomnieć.

Co widzi klient?

Wielu wyposażenie gastronomii zaczyna od kuchni i być może słusznie, bo od tego, jakie sprzęty i urządzenia będą się tam znajdować, zależy naprawdę wiele i przełożyć może się to między innymi na jakość i rodzaj dań. Jednakże nie można zapomnieć też o części, w której na co dzień będzie przebywał klient. Musimy pamiętać o tym, aby stoły były czyste, a krzesła lub sofy wygodne, a jednocześnie nieutrudniające spożywania posiłków. Ważne są też takie elementy jak zastawa stołowa, karta dań czy oświetlenie. Nie da się bowiem ukryć, że przez odpowiednie lampy w restauracji zmienić da się naprawdę sporo. Tak więc od tej części zależy równie wiele, a może i więcej niż od samej kuchni.

2 Komentarzy

  1. Paula

    Na pewno ta część jest ważniejsza. Wszak do kuchni klient nie wchodzi.

  2. Agnieszka

    To prawda. Warto zainteresować się tu też identyfikacją wizualną.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *